pieczeń wieprzowa po barsku

aromat duchowego Dania szybko zaostrzy apetyt obecnych w domu. pikantny smak, szybkość gotowania Danie ma pikantny smak, nadaje się zarówno do codziennego, jak i świątecznego obiadu, jeśli jest pięknie udekorowane i nietypowe.
Helena-RzęskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 10 g
tłuszcze 68 % 25 g
węglowodany 5 % 2 g
273 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

1. pokrój wieprzowinę na porcje, lekko ubij, sól i pieprz do smaku. Smażyć na rastrze. olej z obu stron do połowy ugotowany.
2. orzechy sufitowe (mogą być mniejsze niż na zdjęciu). Pokrój ogórek w małe paski. Czosnek obrać i przepuścić przez prasę, koperek umyć, osuszyć, a także drobno pokruszyć. wymieszaj orzechy, ogórek, czosnek i koperek, dodaj śmietanę i majonez, dokładnie wymieszaj. powinieneś uzyskać gęstą masę.
3. Włóż wieprzowinę do formy bez oleju, połóż masę sosową na każdym kawałku i wyślij do piekarnika w temperaturze 220 stopni na 20-30 minut. Wieprzowina jest podawana w stylu Barskim z dowolnym dodatkiem. Smacznego!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g

Podobne przepisy