pieczeń wieprzowa po barsku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. pokrój wieprzowinę na porcje, lekko ubij, sól i pieprz do smaku. Smażyć na rastrze. olej z obu stron do połowy ugotowany.
2. orzechy sufitowe (mogą być mniejsze niż na zdjęciu). Pokrój ogórek w małe paski. Czosnek obrać i przepuścić przez prasę, koperek umyć, osuszyć, a także drobno pokruszyć. wymieszaj orzechy, ogórek, czosnek i koperek, dodaj śmietanę i majonez, dokładnie wymieszaj. powinieneś uzyskać gęstą masę.
3. Włóż wieprzowinę do formy bez oleju, połóż masę sosową na każdym kawałku i wyślij do piekarnika w temperaturze 220 stopni na 20-30 minut. Wieprzowina jest podawana w stylu Barskim z dowolnym dodatkiem. Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g