Sałatka z czerwonej kapusty z warzywami i zielonym groszkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw umyj wszystkie warzywa i zioła. Pokrój kapustę cienko. Zmielić z 0,5 herbaty.l. cukru i 0.5 herbaty.L. sól.
Krok 2:
Cienko na ogórka. Miałem 10-15 cm długości.
Krok 3:
Pokrój paprykę w paski.
Krok 4:
Pokrój pomidora na duże plastry.
Krok 5:
Dodaj drobno posiekane warzywa.
Krok 6:
Odcedź płyn 2 stół.L. zielony groszek w puszkach i dodaj do warzyw.
Krok 7:
Wlej pozostałe 0.5 herbaty.L. sól, wlać 2 łyżki.l olej roślinny. Mieszać. Przenieś do salaterki lub rozłóż porcje. Podawać do dań mięsnych.
weź sól i olej roślinny według własnych upodobań.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czerwona kapusta - 27 kcal/100g
- Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g