Sałatka z czerwonej kapusty z warzywami i zielonym groszkiem

Podaruj swojemu organizmowi witaminy! Szybko, zdrowo, smacznie! Ta jasna sałatka będzie doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.
MarishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 46 % 6 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw umyj wszystkie warzywa i zioła. Pokrój kapustę cienko. Zmielić z 0,5 herbaty.l. cukru i 0.5 herbaty.L. sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cienko na ogórka. Miałem 10-15 cm długości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój paprykę w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidora na duże plastry.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj drobno posiekane warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odcedź płyn 2 stół.L. zielony groszek w puszkach i dodaj do warzyw.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej pozostałe 0.5 herbaty.L. sól, wlać 2 łyżki.l olej roślinny. Mieszać. Przenieś do salaterki lub rozłóż porcje. Podawać do dań mięsnych.

weź sól i olej roślinny według własnych upodobań.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czerwona kapusta - 27   kcal/100g
  • Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy