roladki z boczku z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi

niesamowita przekąska na najsmaczniejsze święta). Cóż, aby cię rozpieszczać, ukochane dziewczyny-taka jest opcja!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 12 g
tłuszcze 41 % 19 g
węglowodany 33 % 15 g
418 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce dodaj posiekany czosnek i majonez. Dobrze wszystko wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Suszone owoce opłucz i namocz w zimnej wodzie przez 5-10 minut. wyjmij, osusz i włóż połówki orzechów do środka, posyp koniakiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na paski boczku rozłóż cienką masę serową i zawiń w nie nadziewane suszone śliwki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g

Podobne przepisy