Roladki z boczku z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj ser na drobnej tarce dodaj posiekany czosnek i majonez. Dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 2:
Suszone owoce opłucz i namocz w zimnej wodzie przez 5-10 minut. wyjmij, osusz i włóż połówki orzechów do środka, posyp koniakiem.
Krok 3:
Na paski boczku rozłóż cienką masę serową i zawiń w nie nadziewane suszone śliwki.
Krok 4:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g