Tabbouleh z kuskusem

urozmaic swoje menu tym przepysznym tabbouleh z kuskusem! Lepiej pozostawić sałatkę do zaparzenia, a następnie kuskus wchłonie wszystkie smaki. W przypadku tabbouleh pobierane są liście zieleni, więc należy je oddzielić od łodyg. Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 45 % 10 g
138 kcal
IG: 40 / 60 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Z papryki usuń nasiona i przegrody, pokrój w kostkę. Drobno posiekaj cebulę, natkę pietruszki i miętę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kuskus zalać 250 ml wrzącej wody, przykryć. Pozostaw na 5 minut. Poluzuj widelcem. Połącz wszystkie przygotowane składniki, zalej sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż na talerzu, udekoruj oliwkami i pomidorami. Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Kuskus - 112   kcal/100g

Podobne przepisy