Tabbouleh z kuskusem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z papryki usuń nasiona i przegrody, pokrój w kostkę. Drobno posiekaj cebulę, natkę pietruszki i miętę.
Krok 2:
Kuskus zalać 250 ml wrzącej wody, przykryć. Pozostaw na 5 minut. Poluzuj widelcem. Połącz wszystkie przygotowane składniki, zalej sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszać.
Krok 3:
Połóż na talerzu, udekoruj oliwkami i pomidorami. Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Kuskus - 112 kcal/100g