Żurawina z cukrem bez gotowania

bardzo smaczny kęs borówki brusznicy z cukrem, a nawet bez gotowania! Przygotowuje się bardzo szybko, jest przydatny dla zdrowia.
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 55 g
221 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

umyj Borówki, usuń zepsute jagody. Przenieś do miski, spuść wodę. Dodaj cukier i ubij blenderem zanurzeniowym, aż będzie puree. Jeśli nie masz nic do ubijania, możesz po prostu zmiażdżyć jagody tłuczkiem.
sterylizuj słoiki, pokrywki. Przenieś starte jagody do słoików, posyp cukrem na wierzchu(wystarczy łyżka stołowa). Zwiń pokrywki i włóż do lodówki. Możesz przechowywać borówki brusznicy na zimę bez gotowania w piwnicy w niskiej temperaturze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g

Podobne przepisy