sałatka witaminowa z rzodkiewką

Łatwa i prosta sałatka! A co najważniejsze magazyn witamin! Bardzo smaczna sałatka. w naszej rodzinie stał się jedną z ulubionych sałatek w pośpiechu.
NuriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 55 % 6 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
zetrzyj rzodkiewkę i marchewkę, pokrój pomidory na małe kawałki. Dodaj sól, przyprawy i olej. Wszystko wymieszaj, skrop sokiem z cytryny i gotowe!!! Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy