Sałatka z dressingiem z awokado
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozerwij liście sałaty rękami i włóż do dużej miski, posiekaj świeże zioła, pokrój pomidory w średniej wielkości kostkę.
Krok 2:
Dojrzałe awokado obrać i pokroić w cienkie plasterki, dodać do sałatki wraz z fasolą i kukurydzą.
Krok 3:
Aby przygotować sos, pokrój awokado na kilka części i włóż do miski kombajnu, dodaj śmietanę, zmiękczone masło, sok z jednej cytryny, cebulę, czosnek i przyprawy.
Krok 4:
Przewiń mieszaninę do uzyskania gładkiego puree.
Krok 5:
Sos można podawać osobno lub można polać sałatkę w misce przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g