Sałatka Gelendzhik
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na grubej tarce trzy surowe świeże buraki i marchewki układamy na talerzu w osobnych stosach. Pokrój kapustę, połóż na talerzu. Chipsy, wkładamy w ręce, aby stały się małe i układamy na talerzu. Na środku talerza kładziemy majonez lub śmietanę, jak chcesz.Sól i wymieszaj przed podaniem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Frytki - 536 kcal/100g