saltison z wątróbki wieprzowej
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy wątrobę, usuwamy film.
2. Pokrój wątrobę i smalec na kawałki niezbyt duże o boku około 1 cm.
3. W misce wymieszaj wszystko z jajkiem, kaszą manną, mąką, solą, drobno posiekanym czosnkiem i wybranymi przyprawami.
4. Umieść mieszaninę na folii spożywczej i zawiń kilka razy, aby uzyskać kiełbasę. Możesz zabandażować nitkami.
5. W rondelku włóż naszą kiełbasę i gotuj na małym ogniu przez co najmniej 2 godziny.
6. Schłodzoną kiełbasę wkładamy do lodówki, jest to możliwe przez całą noc.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g