makaron z gulaszem i pomidorami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój grzyby w cienkie plasterki.
obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Smaż cebulę na oleju roślinnym przez kilka minut, a następnie dodaj grzyby.
pokrój pomidory koktajlowe na pół i wyślij również na patelnię. Sól, dodaj bazylię i pieprz. Dusić składniki w wydzielonym soku, aż będą całkowicie ugotowane, a następnie ułożyć gulasz, wymieszać, trzymać w ogniu przez 5 minut.
makaron (pióra, rogi, Spaghetti - bez różnicy) gotuj wcześniej do miękkości, postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź gotowy makaron i włóż na patelnię do gulaszu i grzybów, wymieszaj, wróć do ognia. Gotuj przez około 5 minut.
podawaj na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g