makaron z gulaszem i pomidorami

pyszne danie w pośpiechu! Przeczytaj przepis, spróbuj gotować! Dziś gotowałem makaron z gulaszem. W zamrażarce było kilka grzybów-postanowiłem dodać je do naczynia, okazało się po prostu cudowne) nie mogłem się oprzeć, aby nie opublikować przepisu. Jest prosty, a jednocześnie doskonały!
M. JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 30 % 16 g
węglowodany 53 % 28 g
291 kcal
IG: 4 / 96 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

pokrój grzyby w cienkie plasterki.

obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Smaż cebulę na oleju roślinnym przez kilka minut, a następnie dodaj grzyby.

pokrój pomidory koktajlowe na pół i wyślij również na patelnię. Sól, dodaj bazylię i pieprz. Dusić składniki w wydzielonym soku, aż będą całkowicie ugotowane, a następnie ułożyć gulasz, wymieszać, trzymać w ogniu przez 5 minut.

makaron (pióra, rogi, Spaghetti - bez różnicy) gotuj wcześniej do miękkości, postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź gotowy makaron i włóż na patelnię do gulaszu i grzybów, wymieszaj, wróć do ognia. Gotuj przez około 5 minut.

podawaj na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy