Saltison z podrobów z kurczaka

Super! Proste, szybkie, pyszne! Fajny przepis! Saltison z podrobów z kurczaka to bardzo smaczna zimna przekąska, przypominająca jednocześnie galaretkę i domową kiełbasę. Zrób Saltison z tym prostym i pysznym przepisem!
koteѼAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 21 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 h 15 min

metoda gotowania saltison:

1. Umyj podroby z kurczaka i spuść nadmiar wilgoci.

2. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę.

3. Wymieszaj podroby z solą, przyprawami i żelatyną.

4. Odetnij wierzch z opakowania soku i włóż do niego naszą mieszaninę.

5. Włóż pudełko do rondla z wodą i gotuj przez 2 godziny.

6. Gdy saltison ostygnie, wkładamy go do lodówki, aż całkowicie stwardnieje.

7. Kroimy i podajemy dekorując danie ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy