Saltison z podrobów z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
metoda gotowania saltison:
1. Umyj podroby z kurczaka i spuść nadmiar wilgoci.
2. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę.
3. Wymieszaj podroby z solą, przyprawami i żelatyną.
4. Odetnij wierzch z opakowania soku i włóż do niego naszą mieszaninę.
5. Włóż pudełko do rondla z wodą i gotuj przez 2 godziny.
6. Gdy saltison ostygnie, wkładamy go do lodówki, aż całkowicie stwardnieje.
7. Kroimy i podajemy dekorując danie ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g