gorące bułki z łososiem i kawiorem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Przede wszystkim kilkakrotnie myjemy ryż, a następnie napełniamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Gotuj od momentu wrzenia przez 5 minut. Wyłącz i pozwól ryżowi gotować na parze, aż będzie gotowy.
2. Dodaj sól, cukier i ocet ryżowy do ryżu.
3. Połóż nori gładką stroną na dole na macie i rozprowadź ryż na całej powierzchni, pozostawiając wolne krawędzie po bokach.
4. Pokrój filet rybny w paski i rozłóż na środku arkusza. W razie potrzeby możesz dodać plasterek awokado lub ogórka.
5. Zwijamy w ciasną bułkę i zanurzamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.
6. Smażyć bułkę ze wszystkich stron.
7. Pokrój ostrym nożem i udekoruj kawiorem.
teraz bułki z łososiem są w pełni gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g