gorące bułki z kurczakiem i ogórkiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj filet z kurczaka i pozwól mu ostygnąć. Pokrój w paski.
2. Ogórek i ser topiony, również pokroić w podłużne paski.
3. Ryż (lepiej jest wziąć szlifowane okrągłe ziarno) dobrze spłukać pod bieżącą wodą i gotować na małym ogniu przez 7-10 minut. Dopraw solą i cukrem.
4. Na macie do rolowania kładziemy arkusz nori, matową stroną do góry.
pozostawiając luźną krawędź liścia, wyrównaj ryż palcami zanurzonymi w occie ryżowym.
5. Na środku na ryżu układamy: filet z kurczaka, ogórek i ser topiony.
6. Za pomocą maty zwiń arkusz nori w rolkę.
7. Wymieszaj jajka z mąką. Zanurz bułkę w mieszance jajecznej i bułce tartej.
8. Smażyć bułkę na gorącym oleju roślinnym na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g