zupa pho ga wietnamska
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Smażyć żeberka wołowe na rozgrzanym oleju roślinnym.
2. Warzywa: pokrój cebulę, marchewkę i imbir w kostkę. A także smażyć.
3. Przenieś smażone żeberka i warzywa na patelnię i zalej zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Musisz usunąć pianę i sól. Dodaj przyprawy i gotuj przez 3 godziny.
4. Smażyć filet z kurczaka i pokroić na porcje.
5. Ugotuj makaron ryżowy i spłucz w zimnej wodzie.
6. Przefiltruj bulion przez sito.
7. Włóż makaron ryżowy do talerzy i napełnij bulionem. Połóż plasterki kurczaka na wierzchu. Posyp kolendrą. Do dekoracji można użyć plasterków limonki, chili, zielonej cebuli.
Witamy na stole!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g