zupa pho ga wietnamska

chciałeś czegoś egzotycznego? W takim razie ten przepis jest dla ciebie! Pho GA TO bulion mięsny, którym wlewa się makaron ryżowy. Podawaj natychmiast po ugotowaniu Dania. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, przygotuj tę zupę. Pyszne, nieoczekiwane i niezapomniane!
AneczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 18 % 3 g
102 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

1. Smażyć żeberka wołowe na rozgrzanym oleju roślinnym.

2. Warzywa: pokrój cebulę, marchewkę i imbir w kostkę. A także smażyć.

3. Przenieś smażone żeberka i warzywa na patelnię i zalej zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Musisz usunąć pianę i sól. Dodaj przyprawy i gotuj przez 3 godziny.

4. Smażyć filet z kurczaka i pokroić na porcje.

5. Ugotuj makaron ryżowy i spłucz w zimnej wodzie.

6. Przefiltruj bulion przez sito.

7. Włóż makaron ryżowy do talerzy i napełnij bulionem. Połóż plasterki kurczaka na wierzchu. Posyp kolendrą. Do dekoracji można użyć plasterków limonki, chili, zielonej cebuli.
Witamy na stole!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Badian - 337   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g

Podobne przepisy