zupa Wegetariańska pho
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze myjemy i obieramy warzywa i jabłka.
2. Pokrój na kawałki i gotuj przez około 30 minut. Dodaj sól do smaku i cukier.
3. Imbir, czerwona cebula, czosnek doprawiamy przyprawami i wysyłamy na grill do piekarnika na złoty kolor. I wysyłamy pieczone warzywa do bulionu. Gotuj przez kolejne 20 minut. Aby bulion był przezroczysty, gotuj na małym ogniu. Jak się przygotować, przefiltruj przez drobne sito.
4. Tofu i grzyby smażyć na patelni.
5. Ugotuj makaron ryżowy. Aby się nie sklejał, dobrze spłucz zimną wodą.
6. Włóż makaron, grzyby do rozgrzanych talerzy i zalej bulionem. Posyp zieleniną, udekoruj cytryną i natychmiast podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal / 100g
- Gruszki w puszkach - 76 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Anyż - 337 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal / 100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal / 100g
- Tofu - 72 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g