Sałatka z ryżem na zimę
skład / składniki
40
porcje:
metoda gotowania
marchewka, papryka, cebula przekręć wszystko przez maszynkę do mięsa i usmaż osobno. Gotuj ryż do połowy ugotowany, nie solić. Przekręć pomidory. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj cukier, sól do smaku, olej słonecznikowy, ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut 5 minut przed gotowaniem dodaj ocet i czosnek. Rozłóż na gorąco w słoikach, przekręć i umieść pod "futrem", aż całkowicie ostygnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g