Rolada śledzia pod futrem z marynowaną cebulą

Nowa spektakularna porcja ulubionej sałatki, prosta i pyszna! & quot;Śledź pod futrem & quot; jedna z najbardziej lubianych sałatek w naszym domu, żadne wakacje nie są kompletne bez tej sałatki, wszyscy proszą o jej przygotowanie. A ten przepis pomaga urozmaicić ulubione danie. Spróbuj gotować, na pewno ci się spodoba!
Ava Ri IAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 6 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 28 % 7 g
150 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 14 h

1. Drobno posiekaj cebulę i zalej ją octem.

2. Pokrój filety śledziowe na małe kawałki.

3. Gotowane warzywa są obrane i starte na tarce, bardziej lubię małe.

4. Rozłóż wszystkie warzywa warstwami, posmaruj każdą warstwę majonezem. Gdy
warzywa są nasączone sokiem, otrzymasz bardzo smaczną sałatkę.

5. Kładziemy folię spożywczą na stole lub desce do krojenia (aby wygodniej było nam zwinąć ją w rolkę) i układamy wszystkie składniki na przemian buraki, marchew, jajka, marynowaną cebulę, kawałki śledzia i ziemniaki. Jeśli chcesz, możesz posolić do smaku.

6. Delikatnie zwiń w rolkę i lodówkę na 3-4 godziny, a najlepiej przez całą noc.

7. Układa na pięknym naczyniu, kroi roladę i ozdabia zielenią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy