Rolada śledzia pod futrem z marynowaną cebulą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Drobno posiekaj cebulę i zalej ją octem.
2. Pokrój filety śledziowe na małe kawałki.
3. Gotowane warzywa są obrane i starte na tarce, bardziej lubię małe.
4. Rozłóż wszystkie warzywa warstwami, posmaruj każdą warstwę majonezem. Gdy
warzywa są nasączone sokiem, otrzymasz bardzo smaczną sałatkę.
5. Kładziemy folię spożywczą na stole lub desce do krojenia (aby wygodniej było nam zwinąć ją w rolkę) i układamy wszystkie składniki na przemian buraki, marchew, jajka, marynowaną cebulę, kawałki śledzia i ziemniaki. Jeśli chcesz, możesz posolić do smaku.
6. Delikatnie zwiń w rolkę i lodówkę na 3-4 godziny, a najlepiej przez całą noc.
7. Układa na pięknym naczyniu, kroi roladę i ozdabia zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g