skład / składniki
metoda gotowania
umyj grzyby, pokrój w plasterki, jak zwykle. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Smażyć cebulę z pieczarkami na oliwie z oliwek, aż cebula będzie przezroczysta.
ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na kawałki jak zupę.
na patelnię wkładamy ziemniaki, smażone grzyby z cebulą, dodajemy gałązki tymianku i rozmarynu, a także kilka liści laurowych. Sól i pieprz składniki, a następnie napełnij je bulionem (może to być woda) i śmietaną.
wysyłamy patelnię do ognia i gotujemy jak zwykłą zupę, aż ziemniaki będą gotowe.
usuń liście laurowe z gotowej zupy, dodaj parmezan i zmiksuj zupę za pomocą blendera zanurzeniowego.
następnie Przywróć patelnię do ognia i gotuj przez kolejne 5-6 minut.
rozlej kremową zupę na porcje, udekoruj według smaku i pożądania i podawaj.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g