barszcz na zimę z papryką

może być stosowany zarówno do barszczu, jak i jako przekąska. Po miesiącu może być używany jako przekąska. Polecam ugotować bulion, dodać ziemniaki i 10 minut przed końcem gotowania włożyć do rondla niekompletny słoik barszczu i słoik z burakami do barszczu ( przepis można znaleźć u mnie). Barszcz okazuje się doskonały.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 63 % 10 g
83 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D

wszystkie produkty są mielone i mieszane. Pozostaw na 12-16 godzin, a następnie gotuj przez 5-10 minut. Umieścić na gorąco w gorących sterylizowanych słoikach, zwinąć, można zamknąć nylonowymi pokrywkami.
daje 11 × 700-gramowe puszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy