kawior z cukinii z pomidorami
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
1. Cukinię, paprykę pokroić w kostkę i gotować (40 minut, do miękkości).
2. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i smażyć na oleju słonecznikowym (5-7 minut, do miękkości).
3. Cebulę z papryczką chili pokroić w półpierścienie i smażyć na oleju słonecznikowym (10-15 minut, do miękkości).
4. Cukinię, pomidory, cebulę przepuścić przez drobną siatkę maszynki do mięsa
5. Dodaj sól, koncentrat pomidorowy, cukier do powstałej masy, wyciśnij czosnek i ubij wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
6. Następnie ciągle mieszając gotować na średnim ogniu (50-60 minut).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g