skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj kurczaka z solą do połowy ugotowanego (około 40 min)
Krok 2:
Kroimy kapustę jak chcesz
Krok 3:
Pokrój marchewki w dowolny kształt
Krok 4:
Wziąłem mrożoną kapustę, możesz wziąć świeżą i rozebrać ją na kwiatostany
Krok 5:
Ostrożnie pokrój cebulę
Krok 6:
Gdy kurczak jest ugotowany, wyjmujemy go do ostygnięcia
Krok 7:
W tym samym bulionie kładziemy kalafiorową kapustę i gotujemy przez 5 minut (woda w garnku powinna trochę bulgotać)
Krok 8:
Po 5 minutach wkładamy marchewkę z cebulą
Krok 9:
Po kolejnych 5 minutach ustawiamy kolejną kapustę)) gotuj przez 10 minut
Krok 10:
Tymczasem schłodzony kurczak kroimy na kawałki
Krok 11:
Kroimy ser do zupy na małe kawałki, aby lepiej się stopiły
Krok 12:
Po wyznaczonym czasie (10 minut) włóż kurczaka z serem. Gotuj przez kilka minut, aż ser się stopi (2-3 minuty)
Krok 13:
Nalewamy i jemy)
opcjonalnie możesz pieprzyć
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g