Zupa serowa z kapustą z kurczaka i serem topionym

Zupa serowa, która zastąpi pierwszą, drugą i kompot .
AliceGardAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 26 % 5 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj kurczaka z solą do połowy ugotowanego (około 40 min)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kroimy kapustę jak chcesz

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój marchewki w dowolny kształt

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wziąłem mrożoną kapustę, możesz wziąć świeżą i rozebrać ją na kwiatostany

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostrożnie pokrój cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy kurczak jest ugotowany, wyjmujemy go do ostygnięcia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W tym samym bulionie kładziemy kalafiorową kapustę i gotujemy przez 5 minut (woda w garnku powinna trochę bulgotać)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po 5 minutach wkładamy marchewkę z cebulą

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po kolejnych 5 minutach ustawiamy kolejną kapustę)) gotuj przez 10 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Tymczasem schłodzony kurczak kroimy na kawałki

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kroimy ser do zupy na małe kawałki, aby lepiej się stopiły

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po wyznaczonym czasie (10 minut) włóż kurczaka z serem. Gotuj przez kilka minut, aż ser się stopi (2-3 minuty)

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Nalewamy i jemy)

opcjonalnie możesz pieprzyć

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy