skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż twaróg do głębokiej, przestronnej miski, aby wygodnie było mieszać.
2. Dodaj cukier do twarogu, dokładnie zmielić na jednorodną masę.
3. Wlej semolinę, wymieszaj. Zostawiamy na chwilę, aby semolina puchła.
4. Po 15-20 minutach uformuj kiełbasę z masy twarogowej (posyp powierzchnię roboczą mąką), podziel ją na równe kawałki ostrym nożem.
5. Na każdym kawałku kładziemy 1 jagodę (możesz wziąć wiśnię bezpośrednio z łodygą-jest to jeszcze bardziej interesujące), ostrożnie formujemy kulki.
6. Pierogi gotujemy w osolonej wrzącej wodzie. Po wypłynięciu na powierzchnię trzymamy je w wodzie przez kolejne 30-40 sekund i wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej.
przygotuj sos-wypełnienie:
- na małej patelni rozłożyć miód, masło i białą bułkę tartą;
- wysyłamy do ognia, mieszamy, pozwalamy stopieniu miodu i masła.
gotowe pierogi polewamy sosem miodowym i układamy na talerzach, dekorując kilkoma świeżymi jagodami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g