zupa grochowa puree w powolnej kuchence z bazylią i bezmięsną
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
Cebula, marchew, czosnek smażymy na oleju słonecznikowym 15 min. w trybie & quot; smażenie".
Krok 3:
Dodaj ziemniaki, groszek mielony, pieprz mielony, masło. Napełnij wodą. Dodaj przyprawę, liść laurowy, bazylię. Wymieszać i ustawić gotowanie w trybie & quot; zupa & quot; na 1 godzinę 20 min. Po sygnale odstaw na 20 minut. Sprawdź zupę pod kątem soli.
jeśli przyprawa jest granulowana, sól może nie być potrzebna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Groszek żółty - 303 kcal/100g