lecho z pomidorami i papryką

proste, szybkie, smaczne - gotuj z przyjemnością na zimę! Lecho z dzieciństwa tak nazywa tę sałatkę mój mąż. bardzo smaczna i bezpretensjonalna sałatka. zimą samo.
NuriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
63 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

pomiń pomidory przez maszynę do mięsa, pokrusz paprykę na średnie kawałki.
umieść sok pomidorowy na kuchence, gdy się zagotuje, dodaj olej, cukier i sól. Po 5 minutach dodaj paprykę i gotuj przez 25 minut. Dodaj ocet i zwiń w słoiki. Możesz dodać przyprawy do woli (liść laurowy, czosnek,zioła).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy