lecho z papryką na zimę
skład / składniki
30
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto potrzebne składniki
Krok 2:
Pomidory, umyć, pokroić i zmielić w blenderze lub przez maszynę do mięsa.
Krok 3:
Pieprz myjemy, kroimy w plasterki i obieramy z nasion
Krok 4:
Wlej masę pomidorową na patelnię, dodaj cukier, sól, olej, pieprz, liść laurowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut.
Krok 5:
Następnie dodaj posiekaną paprykę i gotuj przez kolejne 5-10 minut. Zwiń w słoiki, Odwróć, zawiń, aż całkowicie ostygnie.
to danie jest bardzo lubiane przez dzieci.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g