lecho z papryką na zimę

lecho z pieprzu znajduje się na szczycie najpopularniejszych półfabrykatów. Odbywa się to szybko, kosztem-niedrogo, jest spożywane z wielką przyjemnością.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 69 % 9 g
64 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pomidory, umyć, pokroić i zmielić w blenderze lub przez maszynę do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieprz myjemy, kroimy w plasterki i obieramy z nasion

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej masę pomidorową na patelnię, dodaj cukier, sól, olej, pieprz, liść laurowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj posiekaną paprykę i gotuj przez kolejne 5-10 minut. Zwiń w słoiki, Odwróć, zawiń, aż całkowicie ostygnie.

to danie jest bardzo lubiane przez dzieci.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy