Rolada śledzia pod futrem z miękkim serem

świąteczna i jasna porcja ulubionej sałatki. Królewskie serwowanie sałatki w formie bułki. Sałatka okazuje się nie tylko smaczna, ale także bardzo piękna. Bułkę należy pokroić przed podaniem. W razie potrzeby można posypać ziołami, ziarnami granatu. Spróbuj przygotować ten przepis, nie pożałujesz.
♀RuzenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 27 % 8 g
169 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

1. Najpierw musisz umyć i ugotować wszystkie warzywa.

2. Śledzie oczyszczamy z kości i skóry i kroimy na kawałki.

3. Żelatynę moczymy w ¼ szklanki zimnej wody przez pół godziny, a następnie podgrzewamy w łaźni wodnej, aż żelatyna się rozpuści, ale nie gotujemy.

4. Wymieszaj żelatynę z miękkim serem i majonezem. Smarujemy każdą warstwę warzyw tą mieszanką.

5. Zetrzyj wszystkie warzywa na tarce(najlepiej na płytkiej) i ułóż warstwy na folii spożywczej lub folii.

6. Rozłóż na przemian buraki, ziemniaki, marchew, śledź. I zwiń w rolkę.

7. Wysyłamy na kilka godzin do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy