Rolada śledzia pod futrem z miękkim serem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw musisz umyć i ugotować wszystkie warzywa.
2. Śledzie oczyszczamy z kości i skóry i kroimy na kawałki.
3. Żelatynę moczymy w ¼ szklanki zimnej wody przez pół godziny, a następnie podgrzewamy w łaźni wodnej, aż żelatyna się rozpuści, ale nie gotujemy.
4. Wymieszaj żelatynę z miękkim serem i majonezem. Smarujemy każdą warstwę warzyw tą mieszanką.
5. Zetrzyj wszystkie warzywa na tarce(najlepiej na płytkiej) i ułóż warstwy na folii spożywczej lub folii.
6. Rozłóż na przemian buraki, ziemniaki, marchew, śledź. I zwiń w rolkę.
7. Wysyłamy na kilka godzin do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g