Saltison z łososia i dorsza
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj rybę do miękkości na małym ogniu lub w powolnej kuchence. Mięso u ryb
bardzo delikatne, nie trzeba długo gotować.
2. Podczas gotowania dodaj cebulę, marchewkę, korzeń pietruszki, sól do bulionu.
możesz dodać przyprawy do ryb.
2. Wyjmujemy rybę i filtrujemy bulion.
3. Ryby należy oczyścić z kości i posiekać.
4. Włóż rybę do torby do pieczenia lub butelki i zalej pozostałym bulionem
z żelatyną (po rozpuszczeniu bulionu bez doprowadzania do wrzenia).
5. Wkładamy do lodówki Saltison powinien zamarznąć.
6. Pokrój i udekoruj zielenią.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g