Saltison z łososia i dorsza

pyszny przysmak! Niezrównany smak i aromat! Czy lubisz galaretkę? Wypróbuj ten przepis, pokochasz go. To danie zachwyci Twoich gości i na pewno wezmą od ciebie przepis. Gotuj i zaskakuj!
MilankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 17 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 9 % 2 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

1. Gotuj rybę do miękkości na małym ogniu lub w powolnej kuchence. Mięso u ryb

bardzo delikatne, nie trzeba długo gotować.

2. Podczas gotowania dodaj cebulę, marchewkę, korzeń pietruszki, sól do bulionu.

możesz dodać przyprawy do ryb.

2. Wyjmujemy rybę i filtrujemy bulion.

3. Ryby należy oczyścić z kości i posiekać.

4. Włóż rybę do torby do pieczenia lub butelki i zalej pozostałym bulionem

z żelatyną (po rozpuszczeniu bulionu bez doprowadzania do wrzenia).

5. Wkładamy do lodówki Saltison powinien zamarznąć.

6. Pokrój i udekoruj zielenią.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy