Sałatka warstwowa z pomidorami i kiełbasą

pyszna sałatka z niedrogich produktów! . Polizasz palce!
meriallAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 38 % 6 g
węglowodany 31 % 5 g
74 kcal
IG: 60 / 40 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

nazywam to sałatką-ciasto Sałatka robi się warstwami.
pokrój świeże pomidory w cienkie plasterki i połóż na szerokim talerzu, Posol i wstaw do lodówki na 10 minut. W tym czasie ugotuj jajka. Pokrój kiełbasę lub mięso na małe kawałki i zetrzyj jabłko. Wymieszaj starte jabłko i posiekane mięso. I połóż na już podanych pomidorach. Następnie pokrusz konserwowany ogórek drobną warstwą. Następnie przykryj gotowaną kukurydzą. Jajka na twardo, pokroić na małe kawałki i wymieszać ze śmietaną.
wszystko. Wstaw do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy