Sałatka warstwowa z pomidorami i kiełbasą
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
nazywam to sałatką-ciasto Sałatka robi się warstwami.
pokrój świeże pomidory w cienkie plasterki i połóż na szerokim talerzu, Posol i wstaw do lodówki na 10 minut. W tym czasie ugotuj jajka. Pokrój kiełbasę lub mięso na małe kawałki i zetrzyj jabłko. Wymieszaj starte jabłko i posiekane mięso. I połóż na już podanych pomidorach. Następnie pokrusz konserwowany ogórek drobną warstwą. Następnie przykryj gotowaną kukurydzą. Jajka na twardo, pokroić na małe kawałki i wymieszać ze śmietaną.
wszystko. Wstaw do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g