galaretka z kurczaka i udka z kurczaka

pyszne, budżetowe, świąteczne. Trochę zmian przepis na moje dzieciństwo. Rodzice robili wieprzowinę.
meriallAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 8 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
96 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h

przykryj udka kurczaka zimną wodą i pozostaw na 2 godziny. Następnie spuść wodę.
umieść nogi na patelni, aby dno było pokryte. Wlej wodę do połowy patelni.
włącz ogrzewanie z pełną mocą, a kiedy zacznie się gotować, zmniejsz do minimum. gotuj przez 2,5-3 godziny.
włóż kurczaka, dodaj cebulę i sól.
włącz ogrzewanie z pełną mocą. a kiedy zacznie się gotować, zmniejszamy go do minimum. gotuj przez 4-5 godzin.
przygotuj pojemnik na zatokę: posiekaj czosnek i umieść go na dnie pojemnika. ząbek na jeden pojemnik.
Wyłącz, obwiniaj kurczaka, włóż mięso na małe kawałki do pojemnika, około jednej trzeciej głębokości.
wlać bulion.
gdy ostygnie, ukryj go w lodówce.

i podajemy do stołu dziennie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 215   kcal/100g

Podobne przepisy