galaretka z kurczaka i udka z kurczaka
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
przykryj udka kurczaka zimną wodą i pozostaw na 2 godziny. Następnie spuść wodę.
umieść nogi na patelni, aby dno było pokryte. Wlej wodę do połowy patelni.
włącz ogrzewanie z pełną mocą, a kiedy zacznie się gotować, zmniejsz do minimum. gotuj przez 2,5-3 godziny.
włóż kurczaka, dodaj cebulę i sól.
włącz ogrzewanie z pełną mocą. a kiedy zacznie się gotować, zmniejszamy go do minimum. gotuj przez 4-5 godzin.
przygotuj pojemnik na zatokę: posiekaj czosnek i umieść go na dnie pojemnika. ząbek na jeden pojemnik.
Wyłącz, obwiniaj kurczaka, włóż mięso na małe kawałki do pojemnika, około jednej trzeciej głębokości.
wlać bulion.
gdy ostygnie, ukryj go w lodówce.
i podajemy do stołu dziennie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 215 kcal/100g