zupa pho bo na bulionie z makaronem wołowym i ryżowym

dobrze znany każdemu, kto kiedykolwiek był w Wietnamie, spróbuj!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 5 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 42 % 5 g
54 kcal
IG: 25 / 75 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

ta wietnamska zupa wołowa Pho Bo jest bardzo dobrze znana każdemu, kto kiedykolwiek odwiedził Wietnam lub przynajmniej kiedykolwiek odwiedził wietnamską restaurację. Chociaż to jedzenie wydaje się egzotyczne, wielu je lubi, a wielu ludzi nie ma nic przeciwko poznaniu jego kulinarnego przepisu. Oczywiście istnieje wiele ich opcji, podam jedną z nich. Spróbuj gotować i na pewno ci się spodoba.
najpierw musimy zamrozić mięso, w tym celu umieścimy je w zamrażarce na 30-40 minut.
nie tracąc czasu, zajmijmy się resztą komponentów. Włóż cebulę, anyż, pieprz, cynamon do rondla z 0,5 litra wody, dodaj bulion i sos rybny. Doprowadzić do wrzenia i mieszając gotować przez około 20 minut. Następnie złap cebulę, cynamon i anyż. Na razie zostawimy bulion.
teraz ugotujemy makaron ryżowy, w tym celu należy go umieścić na kilka sekund we wrzącej wodzie w osobnym rondlu, a następnie spuścić wodę i spłukać makaron zimną wodą.
teraz wyjmujemy mięso z zamrażarki i kroimy na cienkie plasterki lub kawałki.
teraz serwujemy danie. Do talerzy wkładamy makaron, posiekaną zieloną i białą cebulę, cynamon, gorzką paprykę i zioła. Wlać gorący bulion. Następnie dodaj plasterki cytryny. Zupa jest gotowa.
w Wietnamie nadal bardzo lubią dodawać do talerza kilka suchych krewetek, aby uzyskać specyficzny smak. Jak widać, nic skomplikowanego, ale bardzo smaczne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal / 100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Anyż - 337   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g

Podobne przepisy