skład / składniki
metoda gotowania
ta wietnamska zupa wołowa Pho Bo jest bardzo dobrze znana każdemu, kto kiedykolwiek odwiedził Wietnam lub przynajmniej kiedykolwiek odwiedził wietnamską restaurację. Chociaż to jedzenie wydaje się egzotyczne, wielu je lubi, a wielu ludzi nie ma nic przeciwko poznaniu jego kulinarnego przepisu. Oczywiście istnieje wiele ich opcji, podam jedną z nich. Spróbuj gotować i na pewno ci się spodoba.
najpierw musimy zamrozić mięso, w tym celu umieścimy je w zamrażarce na 30-40 minut.
nie tracąc czasu, zajmijmy się resztą komponentów. Włóż cebulę, anyż, pieprz, cynamon do rondla z 0,5 litra wody, dodaj bulion i sos rybny. Doprowadzić do wrzenia i mieszając gotować przez około 20 minut. Następnie złap cebulę, cynamon i anyż. Na razie zostawimy bulion.
teraz ugotujemy makaron ryżowy, w tym celu należy go umieścić na kilka sekund we wrzącej wodzie w osobnym rondlu, a następnie spuścić wodę i spłukać makaron zimną wodą.
teraz wyjmujemy mięso z zamrażarki i kroimy na cienkie plasterki lub kawałki.
teraz serwujemy danie. Do talerzy wkładamy makaron, posiekaną zieloną i białą cebulę, cynamon, gorzką paprykę i zioła. Wlać gorący bulion. Następnie dodaj plasterki cytryny. Zupa jest gotowa.
w Wietnamie nadal bardzo lubią dodawać do talerza kilka suchych krewetek, aby uzyskać specyficzny smak. Jak widać, nic skomplikowanego, ale bardzo smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal / 100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Anyż - 337 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g