wietnamska zupa Lau

niesamowicie pyszna i obfita zupa z aromatycznymi przyprawami! Ta zupa jest dość obfita i bogata, a ze świeżymi ziołami i papryczką chili jej smak staje się po prostu nie do odparcia. Podawaj osobno sos sojowy. Wskazane jest, aby zjeść tę zupę zaraz po ugotowaniu. Życzę kulinarnych sukcesów!
innaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 34 % 10 g
węglowodany 45 % 13 g
154 kcal
IG: 23 / 46 / 31

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

2. Mięso natrzeć przyprawami i czosnkiem . Rozłóż na patelni i smaż z obu stron . Dodaj cukier i sos sojowy i smaż jeszcze trochę.

3. Dodaj bulion i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje.

4. Dodaj jeszcze 1 szklankę bulionu i zagotuj.

5. Ugotuj makaron ryżowy.

6. Pokrój mięso na 4 porcje.

7. Na talerze kładziemy makaron i dodajemy mięso z sosem.

8. Posiekaj zioła, zieloną cebulę, chili i udekoruj danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy