wietnamska zupa Lau
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
2. Mięso natrzeć przyprawami i czosnkiem . Rozłóż na patelni i smaż z obu stron . Dodaj cukier i sos sojowy i smaż jeszcze trochę.
3. Dodaj bulion i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje.
4. Dodaj jeszcze 1 szklankę bulionu i zagotuj.
5. Ugotuj makaron ryżowy.
6. Pokrój mięso na 4 porcje.
7. Na talerze kładziemy makaron i dodajemy mięso z sosem.
8. Posiekaj zioła, zieloną cebulę, chili i udekoruj danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g