udka z kurczaka w powolnej kuchence w sosie pomidorowym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Nogi kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wymieszaj przyprawy z solą i dokładnie pocieraj je podudzie. Aby mięso było bardziej soczyste i smaczniejsze, pozostawiamy goleń do marynowania w lodówce na kilka godzin.
2. Obieramy warzywa. Pokrój cebulę w pierścienie, paprykę w kostkę, a pomidory na kawałki.
3. Włącz Multicooker w trybie smażenia, wlej olej i usmaż udka z kurczaka starte przyprawami. Gdy smażymy z obu stron na piękny złoty kolor, przenosimy na talerz.
4. W oleju pozostałym po smażeniu kurczaka dusić warzywa, dodać rozcieńczoną koncentrat pomidorowy i fasolę w puszkach (spuścić płyn ze słoika).
5. Włącz tryb "duszenie" i gotuj przez 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g