filety z kaczki w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw przygotuj marynatę do mięsa. Wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli imbir jest świeży, należy go najpierw wyczyścić i zetrzeć na drobnej tarce. Lepiej jest używać płynnego miodu, jeśli zgęstnieje, należy go najpierw stopić w łaźni parowej.
2. Umyj filet i lekko go osusz. Wykonujemy nacięcia ostrym nożem na skórze, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Sól i pieprz według własnych upodobań. Natrzyj marynatą i pozostaw na kilka godzin w lodówce do marynowania.
3. Nasmaruj miskę multicookera. Przesuwaj piersi skórą do dołu i ustaw tryb "pieczenia". Czas gotowania wynosi 50-60 minut. Gdy minie połowa czasu, konieczne jest odwrócenie fileta na drugą stronę. Pod koniec gotowania pokrój na porcje i udekoruj ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filet z kaczki - 264 kcal/100g