filety z kaczki w powolnej kuchence

bardzo smaczny przepis na gotowanie filetów w powolnej kuchence! Delikatne, marynowane mięso pieczone w powolnej kuchence. Gotowanie potrawy według tego przepisu nie powoduje żadnych trudności, nawet dla początkującej gospodyni domowej. Dodaj koniecznie do swojej książki kucharskiej i, jeśli to możliwe, przygotuj ją!
marakeshAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 16 g
tłuszcze 40 % 19 g
węglowodany 27 % 13 g
306 kcal
IG: 15 / 0 / 85

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

1. Najpierw przygotuj marynatę do mięsa. Wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli imbir jest świeży, należy go najpierw wyczyścić i zetrzeć na drobnej tarce. Lepiej jest używać płynnego miodu, jeśli zgęstnieje, należy go najpierw stopić w łaźni parowej.
2. Umyj filet i lekko go osusz. Wykonujemy nacięcia ostrym nożem na skórze, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Sól i pieprz według własnych upodobań. Natrzyj marynatą i pozostaw na kilka godzin w lodówce do marynowania.
3. Nasmaruj miskę multicookera. Przesuwaj piersi skórą do dołu i ustaw tryb "pieczenia". Czas gotowania wynosi 50-60 minut. Gdy minie połowa czasu, konieczne jest odwrócenie fileta na drugą stronę. Pod koniec gotowania pokrój na porcje i udekoruj ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filet z kaczki - 264   kcal/100g

Podobne przepisy