ciasto z ciasteczkami i twarogiem z pieczeniem w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój ciasteczka na małe okruchy i wymieszaj z miękkim masłem.
2. Aby przygotować nadzienie, ubij jajka mikserem z cukrem i wanilią. Śmietanę należy ubić w gęstą, stabilną masę. Wymieszaj wszystkie ubite składniki z serem, miękki ser Philadelphia jest świetny, delikatnie wymieszaj wszystkie składniki szpatułką.
3. Posmaruj miskę olejem. Rozprowadzamy ciasto, tworząc dno i boki. Wlać nadzienie i piec przez 1,5 godziny, gotować w trybie pieczenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Kruche ciasteczka - 716 kcal/100g