ciasto z ciasteczkami i twarogiem z pieczeniem w powolnej kuchence

pyszne kremowe ciasto gotowane w powolnej kuchence! Chcę opowiedzieć o moim ulubionym przepisie na ciasto w powolnej kuchence. Z nim nauczysz się gotować sernik twarogowy z kruchym ciastem. Jest łatwy, szybki i bardzo smaczny! Pamiętaj, aby spróbować I ty zrobić ciasto według tego przepisu!
Christina_AAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 33 % 20 g
węglowodany 57 % 35 g
443 kcal
IG: 3 / 57 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

1. Pokrój ciasteczka na małe okruchy i wymieszaj z miękkim masłem.
2. Aby przygotować nadzienie, ubij jajka mikserem z cukrem i wanilią. Śmietanę należy ubić w gęstą, stabilną masę. Wymieszaj wszystkie ubite składniki z serem, miękki ser Philadelphia jest świetny, delikatnie wymieszaj wszystkie składniki szpatułką.
3. Posmaruj miskę olejem. Rozprowadzamy ciasto, tworząc dno i boki. Wlać nadzienie i piec przez 1,5 godziny, gotować w trybie pieczenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Kruche ciasteczka - 716   kcal/100g

Podobne przepisy