skład / składniki
metoda gotowania
lepiej jest wziąć młodą kapustę, której liście są cienkie bez grubych żył. Ostrożnie zdemontuj główkę kapusty na liściu, nie łamiąc ich. Gotuj je w osolonej wodzie przez około 4 minuty od momentu wrzenia. Kładziemy arkusze na talerzu, pozwalamy im wyschnąć.
myjemy ryż do czystej wody. Drobno posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki na tarce. Dodaj połowę cebuli do gotowego mięsa mielonego. Dodaj do niego ryż, pieprz i sól do smaku, dobrze wymieszaj nadzienie. Każdy liść kapusty wypełniamy mielonym mięsem i zwijamy kopertą.
w powolnej kuchence przygotujemy sos. Włącz program "SMAŻENIE" włóż masło i koncentrat pomidorowy, cebulę i marchewkę i ciągle mieszając smaż przez około 12 minut. Włóż sos do miski.
nasmaruj dno miski multicookera kawałkiem oleju. Wkładamy do niego gołąbki. Napełnij wodą, aby je przykryła i ustaw program "gaszenie" na dwie godziny. Pół godziny przed końcem czasu gotowania dodaj opiekanie do gołąbków. Podawać ze śmietaną i ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g