prosty biszkopt w powolnej kuchence

Klasyczny biszkopt gotowany w powolnej kuchence! Szybko i łatwo! Taki biszkopt można bezpiecznie ugotować w piekarniku. Tylko wcześniej włącz ogrzewanie w temperaturze 180 stopni. Piec przez około 40-50 minut, ale to wszystko jest indywidualne, każdy piekarnik piecze inaczej, więc patrz. Ale główną zasadą jest, aby nie otwierać piekarnika przez pierwsze 30 minut, w przeciwnym razie biszkopt się uspokoi. Pyszny taki biszkopt z mlekiem , na śniadanie-będzie bardzo satysfakcjonujący)
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 76 % 44 g
228 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do prostego biszkoptu potrzebujemy prostych potraw. Przesiej mąkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odejdziemy od klasyki-nie podzielimy jajek na białka i żółtka. Rozbij jajka do głębokiej miski. Musisz wszystko ubić mikserem, ręczna trzepaczka nie zadziała.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Lekko ubij jajka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wlej cukier cienkim strumieniem i kontynuuj ubijanie. Musisz ubijać przez długi czas, może 8-10 minut z dużą prędkością. Masa powinna stać się bardzo gęsta i zwiększyć objętość co 5-6.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Widzisz, jak wzrosła masa?))

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jest gęsta i jednolita.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przesianą mąkę wsypujemy małymi częściami i bardzo ostrożnie ugniatamy łopatką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ruchy powinny być oddolne.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Robimy wszystko bardzo delikatnie i ostrożnie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ciasto okazało się przewiewne.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Miskę multicookera smarujemy dosłownie pół łyżeczki oleju i wylewamy nasze ciasto.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż miskę do multicookera, zamknij ostrożnie (nie hałasuj) i wybierz program "pieczenie" lub "piekarnik", co masz. U mnie domyślnie jest to 45 minut, ponieważ moc mojej multicookera wynosi 900 watów, to mi wystarcza, jeśli masz wolnowary o mniejszej mocy - zwiększ czas pieczenia do 1 godziny.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gdy Multicooker & quot;piszczy & quot; o tym, że program się skończył, ostrożnie otwórz pokrywkę i wypróbuj nasz biszkopt drewnianym szpikulcem - przebij go) jeśli szpikulec jest suchy - jest gotowy, jeśli nie jesteś pewien, włóż kolejne 5 minut na pieczenie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Mój biszkopt upiekł się w 45 minut. Wyjmujemy miskę z multicookera i odstawiamy na 10 minut. Następnie umieść kosz na parze na wierzchu i ostrożnie, ale szybko, odwróć.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Oto nasz przystojniak! Ochładzamy go i siadamy na herbatę)))

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Możesz po prostu udekorować cukrem pudrem na wierzchu, możesz jagodami lub dżemem - kto lubi. Jeśli chcesz ugotować ciasto, wskazane jest, aby wytrzymać biszkopt przez 8 godzin, po owinięciu go folią spożywczą-dzięki czemu będzie elastyczny i nie kruszy się. Następnie pokrój ciasta i ułóż je dowolnym kremem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Jedliśmy biszkopt tylko z herbatą i owocami, bardzo smaczne) gotuj dla zdrowia! Smacznego!

w powolnej kuchence możesz zrobić doskonały biszkopt, nie gorszy niż w piekarniku! I przygotowując go, zawsze jestem pewien-okaże się, upiecze i wyrośnie)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy