skład / składniki
metoda gotowania
jeśli mintaj jest zamrożony, należy go rozmrozić. Można to zrobić w kuchence mikrofalowej, można to zrobić pod strumieniem zimnej wody lub po prostu pozostawić do rozmrożenia w temperaturze pokojowej.
odetnij ogon, płetwy. Usuwamy wszystkie wnętrze, w tym czarny film.
pokrój rybę na porcje. Solić. Możesz użyć specjalnej przyprawy do ryb. I zostawiamy mintaja na 20 minut.
Obierz ziemniaki. Pokrój go w koła. Napełnij zimną wodą i pozostaw na 20 minut, aby usunąć nadmiar skrobi. Następnie spłucz pod zimną wodą.
obierz marchewki, pokrój w plastry.
pomidor jest również krojony w kółka.
pokrój cebulę w pierścienie.
rozłóż cebulę na dnie multicookera. Następnie ziemniaki.
następnie rozłóż rybę, a następnie marchewkę i pomidor.
w pół szklanki wody wymieszaj śmietanę i sól. Ta mieszanka napełnia rybę ziemniakami.
Ustaw tryb pieczenia na 35 minut.
po sygnale dźwiękowym pozostaje nam ułożyć rybę i ziemniaki na talerzach.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g