skład / składniki
metoda gotowania
zakup języka należy traktować z całą odpowiedzialnością. Na produkcie powinien znajdować się znaczek wskazujący, że został sprawdzony przez specjalistów. Należy również zwrócić uwagę na kolor języka: świeży język będzie miał różowawy lub lekki fioletowy odcień. Jeśli język jest szary, oznacza to, że nie jest już świeży.
po zakupie języka nie należy przechowywać przez długi czas. Jeśli gotowanie nie jest planowane natychmiast po zakupie, najlepiej umieścić je w zamrażarce.
1. Obierz cebulę, pokrój cebulę na pół.
2. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój na duże kawałki. Możesz pokroić w poprzek na 3-4 części.
3. Obierz łodygę selera, umyj. Kroimy w taki sam sposób jak marchewki.
4. Dokładnie umyj język wołowy pod bieżącą wodą. Włóż do miski Multicooker.
5. Do języka kładziemy również warzywa: cebulę, marchewkę, seler. Tutaj wysyłamy przyprawy: liść laurowy i ziele angielskie.
6. Wlej wodę, aby z nawiązką pokryła zawartość miski. Sól do smaku.
7. Zamykamy pokrywkę multicookera, wybieramy program "duszenie", gotujemy przez 3 godziny. Aby nie zapomnieć, Ustaw timer.
8. Po sygnale przygotowujemy miskę zimnej wody. Przenosimy do niego język. Nie tracąc czasu, ostrożnie usuń z niego skórę. W zimnej wodzie jest to bardzo proste.
język można schłodzić,a następnie wysłać do lodówki, aby poczekać.
podczas serwowania jest krojony w cienkie plasterki.
możesz ozdobić danie do smaku, jako opcję-plasterki cytryny. Możesz również zrobić sos z ziół i czosnku z oliwą z oliwek. Będzie pyszny, a jednocześnie piękny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g