język wołowy w powolnej kuchence

Przygotowanie języka wcale nie jest trudne! Spróbuj! Język wołowy można bez problemu ugotować w powolnej kuchence. Ten podroby jest uważany za przysmak, dlatego jest przygotowywany na święta. Biorąc pod uwagę dość długi proces gotowania, nie każda gospodyni domowa będzie chciała się z nim bawić. Po to jest stworzony ten przepis. Opisuje metodę gotowania języka w powolnej kuchence. Tutaj nie musisz stać przy kuchence, monitorować gotującego się bulionu i tym podobnych. Wszystko jest o wiele prostsze: umyłem, położyłem, nacisnąłem przycisk i czekałem na sygnał dźwiękowy. Czy to nie piękno?!
ZUFAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 10 % 2 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 40 min

zakup języka należy traktować z całą odpowiedzialnością. Na produkcie powinien znajdować się znaczek wskazujący, że został sprawdzony przez specjalistów. Należy również zwrócić uwagę na kolor języka: świeży język będzie miał różowawy lub lekki fioletowy odcień. Jeśli język jest szary, oznacza to, że nie jest już świeży.

po zakupie języka nie należy przechowywać przez długi czas. Jeśli gotowanie nie jest planowane natychmiast po zakupie, najlepiej umieścić je w zamrażarce.

1. Obierz cebulę, pokrój cebulę na pół.

2. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój na duże kawałki. Możesz pokroić w poprzek na 3-4 części.

3. Obierz łodygę selera, umyj. Kroimy w taki sam sposób jak marchewki.

4. Dokładnie umyj język wołowy pod bieżącą wodą. Włóż do miski Multicooker.

5. Do języka kładziemy również warzywa: cebulę, marchewkę, seler. Tutaj wysyłamy przyprawy: liść laurowy i ziele angielskie.

6. Wlej wodę, aby z nawiązką pokryła zawartość miski. Sól do smaku.

7. Zamykamy pokrywkę multicookera, wybieramy program "duszenie", gotujemy przez 3 godziny. Aby nie zapomnieć, Ustaw timer.

8. Po sygnale przygotowujemy miskę zimnej wody. Przenosimy do niego język. Nie tracąc czasu, ostrożnie usuń z niego skórę. W zimnej wodzie jest to bardzo proste.

język można schłodzić,a następnie wysłać do lodówki, aby poczekać.

podczas serwowania jest krojony w cienkie plasterki.

możesz ozdobić danie do smaku, jako opcję-plasterki cytryny. Możesz również zrobić sos z ziół i czosnku z oliwą z oliwek. Będzie pyszny, a jednocześnie piękny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Język cielęcy - 160   kcal/100g
  • Język wołowy - 146   kcal/100g
  • Język wieprzowy - 300   kcal/100g
  • Kiełbasa językowa - 215   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy