kasza jaglana na mleku w dyni w powolnej kuchence

bardzo smaczne i zdrowe śniadanie bez kłopotów! Kasza jaglana na mleku w dyni w powolnej kuchence jest dość łatwa do przygotowania. Korzystanie z różnych elektronicznych asystentów znacznie ułatwia nam życie, a zwłaszcza gotowanie. Wszystko, czego potrzebujesz, to przygotować produkty i wrzucić je do multicookera. A reszta to & quot; cudowny piec & quot; zrobi sam. Taka owsianka mleczna okazuje się bardzo smaczna, delikatna i przewiewna!
Mya-ChaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 75 % 21 g
128 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

1. Wybierz dynię o takim kształcie i rozmiarze, aby zmieściła się w misce multicookera i jednocześnie zamknęła się pokrywką. Przede wszystkim do tych celów nadaje się mała okrągła Dynia lekko spłaszczona na górze. Dokładnie umyj go pod bieżącą wodą, oczyszczając z kurzu i brudu, a następnie wytrzyj papierowymi serwetkami. Kładziemy dynię na twardej powierzchni boczną powierzchnią w dół i ostrym szerokim nożem odcinamy górę w kółko. Wytnij rdzeń łyżką stołową i wyjmij miąższ wewnętrzny z pestkami dyni. Jednocześnie staramy się uchwycić jak najwięcej miazgi, a tym samym zwolnić więcej miejsca wewnątrz owocu.

2. Proso gotujemy na parze gorącą wodą i pozostawiamy w tej pozycji na około 5-7 minut. Następnie spuść wodę i spłucz płatki jeszcze kilka razy zimną wodą, aby były czyste. Odrzuć go na drobne sito i spuść nadmiar płynu. Następnie przenosimy umyte proso do wnętrza dyni.

3. Włóż sól, cukier do wnętrza dyni. Następnie podgrzej mleko do ciepłego stanu na kuchence lub w kuchence mikrofalowej i wlej owsiankę do owocu. Bierzemy łyżkę i delikatnie mieszamy produkty we wnętrzu dyni. Umieść mały kawałek masła na wierzchu bezpośrednio w środku.

4. Na dnie miski multicookera kładziemy wstępnie wycięty okrąg pergaminu, a na nim opuszczamy dynię nadziewaną kaszą jaglaną i mlekiem. Przykryj dynię górną częścią w postaci pokrywki i zamknij powolną kuchenkę. Na panelu urządzenia w proponowanym menu wybierz tryb "Pieczenie" i ustaw czas gotowania na 2 godziny. Jednocześnie podczas pieczenia dyni kilkakrotnie otwieramy pokrywkę multicookera, ostrożnie podnosimy górną część dyni i mieszamy jej zawartość łyżką.

gdy minutnik multicookera się wyłączy, możesz wyjąć dynię z miski i podać. Taka owsianka mleczna okazuje się bardzo smaczna i satysfakcjonująca!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy