wołowina w powolnej kuchence jest soczysta i miękka

dokładnie taka wołowina, którą można przeżuć ustami! Uzyskuje się naprawdę delikatną i miękką wołowinę. Myślę, że nawet niskogatunkowa wołowina przygotowana według tego przepisu ma wszelkie szanse, aby stać się idealną.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 40 % 12 g
węglowodany 17 % 5 g
179 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj wołowinę, osusz ręcznikiem papierowym. Dodatkowo przetworzyłem mięso zmiękczaczem, ale nie jest to konieczny krok.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wołowinę w poprzek włókien na porcje. Nie powinieneś być drobny. Dobrze, jeśli kawałki są średniej wielkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyślij mięso do miski multicookera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i posiekaj cebulę w półpierścienie lub pierścienie. Połóż na mięsie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej wodę. Nie musisz jeszcze solić.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój masło i włóż do wolnowaru na cebulę. Wybierz program & quot;duszenie & quot; lub"duszenie & quot;. Czas gotowania - 30 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po tym czasie obierz ząbki czosnku i pokrój w plasterki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj czosnek do mięsa. Sól i pieprz do smaku. Dodaj cukier. Wlej ocet. Dusić wołowinę przez kolejne 30 minut, wybierając program "duszenie" lub "duszenie". Po tym czasie danie jest gotowe do podania.

Nie wiem, co dokładnie odegrało kluczową rolę: Zmiękczacz, długie duszenie lub ocet.
ale w końcu wołowina okazała się tak delikatna, soczysta, miękka, że przypominała miękkość gulaszu.
smak-tak samo na topie. Tak, w przyszłości bogaty sos mięsny!
na wszelki wypadek następnym razem będę dokładnie postępować zgodnie z instrukcjami w tym przepisie, aby uzyskać dokładnie ten sam doskonały wynik.
kawałki wołowiny rozpadały się na włókna łatwo i swobodnie pod lekkim naciskiem sztućców.
osobiście bardzo lubię tę miękką konsystencję, ponieważ żucie gumowej, twardej wołowiny jest bardzo wątpliwą przyjemnością.
nie daj się zwieść minimalnej ilości składników. To danie jest całkowicie samowystarczalne. Chcą się cieszyć raz po raz.
radzę przygotować puree ziemniaczane do podania takiego mięsa. A jako dodatek-marynowane ogórki.
Ach, tak, i nie zapomnij wstępnie schłodzić swój ulubiony gorący napój.
nie mogę stwierdzić, czy takie mięso było podawane na Kremlu, czy nie. Ale jedno jest pewne: ugotuję to i więcej niż raz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy