skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj wołowinę, osusz ręcznikiem papierowym. Dodatkowo przetworzyłem mięso zmiękczaczem, ale nie jest to konieczny krok.
Krok 2:
Pokrój wołowinę w poprzek włókien na porcje. Nie powinieneś być drobny. Dobrze, jeśli kawałki są średniej wielkości.
Krok 3:
Wyślij mięso do miski multicookera.
Krok 4:
Obierz i posiekaj cebulę w półpierścienie lub pierścienie. Połóż na mięsie.
Krok 5:
Wlej wodę. Nie musisz jeszcze solić.
Krok 6:
Pokrój masło i włóż do wolnowaru na cebulę. Wybierz program & quot;duszenie & quot; lub"duszenie & quot;. Czas gotowania - 30 minut.
Krok 7:
Po tym czasie obierz ząbki czosnku i pokrój w plasterki.
Krok 8:
Dodaj czosnek do mięsa. Sól i pieprz do smaku. Dodaj cukier. Wlej ocet. Dusić wołowinę przez kolejne 30 minut, wybierając program "duszenie" lub "duszenie". Po tym czasie danie jest gotowe do podania.
Nie wiem, co dokładnie odegrało kluczową rolę: Zmiękczacz, długie duszenie lub ocet.
ale w końcu wołowina okazała się tak delikatna, soczysta, miękka, że przypominała miękkość gulaszu.
smak-tak samo na topie. Tak, w przyszłości bogaty sos mięsny!
na wszelki wypadek następnym razem będę dokładnie postępować zgodnie z instrukcjami w tym przepisie, aby uzyskać dokładnie ten sam doskonały wynik.
kawałki wołowiny rozpadały się na włókna łatwo i swobodnie pod lekkim naciskiem sztućców.
osobiście bardzo lubię tę miękką konsystencję, ponieważ żucie gumowej, twardej wołowiny jest bardzo wątpliwą przyjemnością.
nie daj się zwieść minimalnej ilości składników. To danie jest całkowicie samowystarczalne. Chcą się cieszyć raz po raz.
radzę przygotować puree ziemniaczane do podania takiego mięsa. A jako dodatek-marynowane ogórki.
Ach, tak, i nie zapomnij wstępnie schłodzić swój ulubiony gorący napój.
nie mogę stwierdzić, czy takie mięso było podawane na Kremlu, czy nie. Ale jedno jest pewne: ugotuję to i więcej niż raz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g