chude brokuły z olejem roślinnym w powolnej kuchence

powolna kuchenka świetnie nadaje się do gotowania brokułów! Brokuły w powolnej kuchence to niskokaloryczne danie. Odpowiedni dla każdego, kto obserwuje swoją figurę. Dzięki zastosowaniu multicookera gotowanie brokułów zgodnie z tym przepisem nie stanowi żadnych trudności.
UrmidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 29 % 4 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki: główki kapusty powinny być twarde i gęste-wybierz ostrożnie – Przed rozpoczęciem gotowania myjemy główkę kapusty pod bieżącą wodą i usuwamy zepsute liście lub krawędzie liści. W przypadku mrożonego produktu rozmrażanie nie jest konieczne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wziąłem mrożone brokuły. Jeśli używasz świeżej główki kapusty, rozbieramy ją na kwiatostany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż kapustę do pojemnika.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż masło.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól i pieprz według naszych upodobań. Dodałem suche przyprawy-mielony czarny pieprz, curry, paprykę i zioła. Wlej wodę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do gotowania brokułów w powolnej kuchence używamy trybu "Gryka"lub " pilaw". Możliwe jest również użycie dowolnego innego odpowiedniego programu działającego w trybie automatycznym. Podczas korzystania z tego trybu czas gotowania zależy tylko od ilości wlanego płynu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Możesz także użyć trybów "pieczenie " lub"Smażenie". W takim przypadku brokuły będą miały nieco inną konsystencję. Z reguły po kwadransie brokuły będą gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Tak wygląda gotowe danie.

do brokułów gotowanych w powolnej kuchence podaje się rybę lub mięso.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy