skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki: główki kapusty powinny być twarde i gęste-wybierz ostrożnie – Przed rozpoczęciem gotowania myjemy główkę kapusty pod bieżącą wodą i usuwamy zepsute liście lub krawędzie liści. W przypadku mrożonego produktu rozmrażanie nie jest konieczne.
Krok 2:
Wziąłem mrożone brokuły. Jeśli używasz świeżej główki kapusty, rozbieramy ją na kwiatostany.
Krok 3:
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż kapustę do pojemnika.
Krok 4:
Włóż masło.
Krok 5:
Sól i pieprz według naszych upodobań. Dodałem suche przyprawy-mielony czarny pieprz, curry, paprykę i zioła. Wlej wodę.
Krok 6:
Do gotowania brokułów w powolnej kuchence używamy trybu "Gryka"lub " pilaw". Możliwe jest również użycie dowolnego innego odpowiedniego programu działającego w trybie automatycznym. Podczas korzystania z tego trybu czas gotowania zależy tylko od ilości wlanego płynu.
Krok 7:
Możesz także użyć trybów "pieczenie " lub"Smażenie". W takim przypadku brokuły będą miały nieco inną konsystencję. Z reguły po kwadransie brokuły będą gotowe.
Krok 8:
Tak wygląda gotowe danie.
do brokułów gotowanych w powolnej kuchence podaje się rybę lub mięso.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g