Gołąbki z młodej kapusty w powolnej kuchence w sosie śmietanowym

te gołąbki po prostu rozpływają się w ustach! Smak jest pyszny! Moja starsza siostra nauczyła mnie gotować takie gołąbki. I już dostosowałem ten przepis do multicookera)) smak jest niezwykły! Po prostu rozpływają się w ustach, lekko cięte widelcem - jak w zegarku))) moja rodzina po prostu uwielbia takie gołąbki)) spróbuj gotować, będziesz zadowolony z wyniku))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 52 % 12 g
128 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz ryż w kilku wodach, aby odprowadzana woda była czysta. Gotuj do połowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj kapustę. Zagotuj wodę w rondlu, trochę ją solę i dodaj 1 łyżkę octu, aby liście kapusty nie pękły. Ocet daje siłę. W kapuście wyciąć łodygę, włożyć do wrzącej wody (ogień nie jest duży, aby lekko się zagotował) i usunąć liście, jeśli to możliwe. Kapusta jest młoda, liście potrzebują 2-3 minut, nie rozgotuj ich.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Oparzone liście układamy na talerzu, są one nadal gotowane na parze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie ostrożnie odetnij uszczelki na liściach nożem. Robimy to ze wszystkimi liśćmi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz farsz. Pokrój jedną cebulę w kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Trzy marchewki na średniej tarce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na patelni rozgrzej jedną łyżkę oleju roślinnego i lekko podsmaż cebulę i marchewkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W misce połącz mięso mielone, ryż, marchewkę i cebulę. Sól-pieprz do smaku. Dodaj ulubione przyprawy. Bardzo dobrze zagnieść mięso mielone.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż kilka łyżek mielonego mięsa na liściu kapusty.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Złóż w formie tuby...

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie palcami każdą krawędź "wepchamy do środka & quot;)) bardzo lubię to formowanie gołąbków. Są bardzo ciasno zwinięte, a następnie wyglądają schludnie na talerzu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W ten sam sposób składamy wszystkie liście i ciasno wkładamy gołąbki do miski multicookera.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    A teraz mała sztuczka))) kładziemy kawałki masła na Gołąbkach, dzięki czemu będą jeszcze bardziej soczyste i musisz umieścić miskę gołąbków na godzinę na zimno (w lodówce).

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Za godzinę zajmiemy się sosem-pokrój cebulę w kostkę i usmaż na oleju roślinnym.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj tam koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Łyżką posmaruj nasz sos gołąbkami)) sól i pieprz do smaku. Ale nie zapominaj - mieliśmy przyprawione mięso mielone. Dodaj ulubione przyprawy-zioła)

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Napełnij wszystko wrzącą wodą, aby woda pokrywała około 2 centymetrów. Wkładamy miskę do multicookera, zamykamy i włączamy program & quot; duszenie" przez 1,5-2 godziny. Postawiłem na 2 godziny, okazało się, że są bardzo soczyste i Mega miękkie )) pod koniec programu "duszenie" radzę trzymać pokrywę przez co najmniej 30 minut w trybie "podgrzewanie".

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    A oto gotowe gołąbki) zapach jest niesamowity!

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Jedz na gorąco ze śmietaną))

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Są bardzo miękkie, widelcem można je dowolnie podzielić na kilka kawałków) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy