Chuda kasza jaglana z marchewką i cebulą w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty owsianki. Curry przywieziono mi z Indii, w słoiku, w postaci pasty. Możesz użyć suchego, w postaci proszku, który jest sprzedawany w naszych sklepach.
Krok 2:
Dokładnie spłucz kaszę.
Krok 3:
Obierz i posiekaj marchewki i cebulę.
Krok 4:
Umieść warzywa i przyprawy w misce multicookera, po wlaniu tam oleju roślinnego. Warzywa należy lekko podsmażyć.
Krok 5:
Ustawiamy program & quot; smażenie", ustawiamy czas 15 min.
Krok 6:
Dodaj proso do warzyw, dodaj wodę, sól.
Krok 7:
Ustawiamy program & quot; gaszenie & quot;, czas - 1 godz. 20 min.
Krok 8:
Pozwól powolnej kuchence wykonać program, a krucha owsianka jest gotowa.
Krok 9:
Możesz dać rodzinie wspaniały i zdrowy obiad.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g