Chuda kasza jaglana z marchewką i cebulą w powolnej kuchence

Chudy, sycący, lekki, z niedrogich produktów, dla rodziny! Kasza jaglana z marchewką i cebulą zastąpi pełny rodzinny obiad lub kolację. Jest to doskonałe samodzielne danie, a także dodatek do każdego mięsa, kurczaka, indyka, innego drobiu.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 69 % 11 g
71 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty owsianki. Curry przywieziono mi z Indii, w słoiku, w postaci pasty. Możesz użyć suchego, w postaci proszku, który jest sprzedawany w naszych sklepach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie spłucz kaszę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i posiekaj marchewki i cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść warzywa i przyprawy w misce multicookera, po wlaniu tam oleju roślinnego. Warzywa należy lekko podsmażyć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ustawiamy program & quot; smażenie", ustawiamy czas 15 min.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj proso do warzyw, dodaj wodę, sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ustawiamy program & quot; gaszenie & quot;, czas - 1 godz. 20 min.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pozwól powolnej kuchence wykonać program, a krucha owsianka jest gotowa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Możesz dać rodzinie wspaniały i zdrowy obiad.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy