dżem z czarnej porzeczki w powolnej kuchence

marzysz o zrobieniu dżemu, ale masz mało czasu? Pomoże Multicooker! Dżem jest przygotowywany bardzo szybko i niezwykle łatwo za pomocą tej cudownej techniki kuchennej. Wystarczy posortować jagody, Multicooker zrobi resztę. Przez kilka godzin staniesz się dumnym właścicielem słoików z apetycznym i pachnącym dżemem! :) Jest dobry do herbaty i jako nadzienie do ciast lub ciastek. I smaczne i witaminowe do tego!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 64 g
254 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Sortujemy porzeczki, usuwamy liście i gałązki, inne śmieci. Następnie umyj i pozwól wodzie spłynąć.

2. Wlej jagody do miski Multicooker.

3. Zasypiamy porzeczki cukrem.

4. Ustawiamy tryb "gaszenia", czas wynosi 1,5 godziny.

5. Gotowy gorący dżem wlewa się do sterylnych słoików, zwija pokrywkami i pozostawia do ostygnięcia w cieple.

Dżem porzeczkowy jest gotowy! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy