dżem z czarnej porzeczki w powolnej kuchence
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
1. Sortujemy porzeczki, usuwamy liście i gałązki, inne śmieci. Następnie umyj i pozwól wodzie spłynąć.
2. Wlej jagody do miski Multicooker.
3. Zasypiamy porzeczki cukrem.
4. Ustawiamy tryb "gaszenia", czas wynosi 1,5 godziny.
5. Gotowy gorący dżem wlewa się do sterylnych słoików, zwija pokrywkami i pozostawia do ostygnięcia w cieple.
Dżem porzeczkowy jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g

