Jurcha z cukinii w powolnej kuchence na zimę

Chcesz otworzyć idealną sałatkę z cukinii zimą? Przygotuj jurchę-to jest to. Popularna przekąska z cukinii według przepisu Oktyabriny Ganichkina. Doskonałe przygotowanie na zimę! Ponieważ jestem szczęśliwym posiadaczem aż dwóch multicookerów, postanowiłem dostosować go do gotowania w tym urządzeniu. Korzystanie z powolnej kuchenki sprawia, że proces gotowania jest niezwykle prosty, zwłaszcza biorąc pod uwagę letnie upały.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 53 % 8 g
84 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zestaw produktów. Nie zapomnij przygotować słoików o objętości dwóch i pół litra!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cukinię, w razie potrzeby oczyść środek nasionami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój je w duże kostki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Uwolnij paprykę od środka, pokrój na małe kwadraty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pomidory, czosnek i pietruszka są mielone w blenderze lub przepuszczane przez maszynę do mięsa. Wlej masę do miski Multicooker. Dodaj ocet, olej, sól, cukier i przyprawy, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W trybie Multipowar (160 stopni) doprowadzamy do wrzenia. Wlać cukinię i paprykę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Delikatnie wymieszaj szpatułką. W tym samym trybie doprowadzamy do stabilnego wrzenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie przełączamy tryb gaszenia lub Multipowar, 100 stopni. Czas 1 godz. Oto, co robimy. Zapach jest po prostu odurzający! Żaden okap nie oszczędza!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż masę na wysterylizowanych słoikach, przekręć przegotowane pokrywki, odwróć do góry nogami. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Z tej ilości składników dostałem około dwóch i pół litra przekąski. I pozostało jeszcze trochę do wypróbowania! Osobiście brakowało mi soli, dodałam na samym końcu. Ale kierujesz się swoim gustem. Udanych półfabrykatów!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal / 100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy