kawior z bakłażana w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i obierz wszystkie warzywa.
2. Pokrój bakłażana, pomidory, paprykę i cebulę w kostkę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce, czosnek na małej tarce.
3. Wlej olej do miski wolnowaru i włóż wszystkie warzywa. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj.
4. Zamknij pokrywkę wolnowaru i ustaw tryb duszenia na 2 godziny.
5. Jeśli w gotowym kawiorze jest dużo bulionu, włącz tryb smażenia lub pieczenia przez 15 minut.
6. Spróbuj kawioru, w razie potrzeby doprowadź do smaku.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g