kawior z bakłażana w powolnej kuchence

taki kawior spodoba się wszystkim. Pyszne, proste, szybkie! Gotuj i Ty! To marzenie, a nie kawior z bakłażana! Wystarczy pokroić wszystko, włożyć do cudownego rondla i odczekać 2 godziny. I, vois-la, jesteś już Super-kucharzem, level cóż, nie 80, ale 79 na pewno!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 55 % 6 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Umyj i obierz wszystkie warzywa.
2. Pokrój bakłażana, pomidory, paprykę i cebulę w kostkę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce, czosnek na małej tarce.
3. Wlej olej do miski wolnowaru i włóż wszystkie warzywa. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj.
4. Zamknij pokrywkę wolnowaru i ustaw tryb duszenia na 2 godziny.
5. Jeśli w gotowym kawiorze jest dużo bulionu, włącz tryb smażenia lub pieczenia przez 15 minut.
6. Spróbuj kawioru, w razie potrzeby doprowadź do smaku.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy