skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Masło powinno być miękkie w temperaturze pokojowej.
Krok 2:
Włóż masło i szczyptę soli do miski.
Krok 3:
Dobrze zmielić mikserem.
Krok 4:
Dodaj jajka i kontynuuj mieszanie.
Krok 5:
Dodaj śmietanę, ubij.
Krok 6:
Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia i dodaj do ciasta, kontynuuj ubijanie.
Krok 7:
Rozpuść czekoladę w łaźni wodnej i dodaj do ciasta, wszystko dobrze zagnieść.
Krok 8:
Posmaruj miskę wolnowaru olejem i wlej ciasto.
Krok 9:
Gruszki obrać, posiekać i pokroić w plastry.
Krok 10:
Połóż gruszki na cieście, możesz uformować rysunek))) włóż miskę do multicookera, zamknij pokrywkę, wybierz program & quot; pieczenie" przez 1 godzinę 40 minut. Skoncentruj się na swoich powolnych kuchenkach, ten czas był dla mnie wystarczający. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj powolnej kuchenki przez kolejne 10 minut.
Krok 11:
Oto nasze czekoladowe ciasto gruszkowe gotowe!
Krok 12:
Pokrój na porcje i wezwij wszystkich do picia herbaty))) polałem więcej sosu czekoladowego na wierzchu)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal / 100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g