szyjka wieprzowa w powolnej kuchence

świetna przekąska na każde wakacje, zachwyć swoich gości! . Bardzo smaczne mięsko, a Wolnowar jak zawsze działa cuda :)
NataliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 67 % 33 g
węglowodany 6 % 3 g
347 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziemy potrzebować: szyi wieprzowej, sosu sojowego, musztardy, majonezu, przypraw i soli do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marynata: wymieszaj sos sojowy, musztardę, majonez, przyprawy i sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczemy mięso czosnkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zanurz mięso w marynacie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania w lodówkach na 4-6 godzin.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podgrzej powolną kuchenkę i dodaj 2 łyżki.l olej roślinny. Smaż mięso ze wszystkich stron. Przykryj powolną kuchenkę i ustaw na tryb & quot; pieczenie" na 60 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wynik!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Apetycznie :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g

Podobne przepisy