wołowina pieczona w powolnej kuchence

pyszne! Świątecznie! Delikatne i soczyste mięso w powolnej kuchence! Musztarda, czosnek i sos sojowy nadają mięsu niesamowity smak i aromat! Koniecznie spróbuj!
AleksandraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 18 g
tłuszcze 32 % 12 g
węglowodany 21 % 8 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty. Dobrze opłucz i osusz mięso.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mocno zawiąż mięso nitkami, aby dobrze zachowało niezbędny kształt.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby mięso nie straciło soczystości, należy je usmażyć. Smażyć mięso na oleju roślinnym przez 1-2 minuty z każdej strony.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj marynatę. Wymieszaj sos sojowy, musztardę, włóż mięso do marynaty. Sól, pieprz do smaku. Pozostaw do marynowania na 30-60 minut. Następnie połóż mięso na folii, posyp czosnkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Owiń mięso folią dla niezawodności w dwóch warstwach. Zawiń dokładnie, aby sok nie wyciekł.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść mięso w misce wolnowaru. Zamknij pokrywę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ustaw program & quot; pieczenie" na 1-2 godziny. Pamiętaj, że czas gotowania zależy od mocy powolnej kuchenki. Mam Wolnowar o mocy 800 watów. Ustawiłem na 1 godzinę i 40 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mięso jest pięknie krojone, wcale NIE suche!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Delikatne i miękkie mięso jest gotowe!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Spróbuj!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal / 100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy