skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty biszkoptowe
Krok 2:
Oddziel białka od żółtek
Krok 3:
Mikserem ubij białka na stabilne szczyty
Krok 4:
Bez przerwy ubijaj, wprowadzaj cukier i cukier waniliowy w częściach.
Krok 5:
Następnie wprowadzamy żółtka pojedynczo i dalej ubijamy.
Krok 6:
Na koniec wprowadzamy mąkę w małych porcjach i przygotowujemy ciasto mikserem.
Krok 7:
Posmaruj miskę wolnowaru olejem i wlej ciasto.
Krok 8:
Ustaw program & quot; Pieczenie, czas 1 godzina 10 minut.
Krok 9:
Niech Multicooker wykona program i wyciągnie gotowy biszkopt. Niech ostygnie
Krok 10:
Gdy biszkopt ostygnie, przygotuj krem i impregnację.
Krok 11:
Do kremu potrzebujesz białek, oddziel je od żółtek. Ubijemy białka, a żółtka przydadzą się do innych celów.
Krok 12:
Ubij białka w kąpieli wodnej z cukrem pudrem. ubijaj do stabilnych szczytów
Krok 13:
Do impregnacji wymieszaj koniak z dowolnym syropem owocowym.
Krok 14:
Pokrój biszkopt na pół.
Krok 15:
Namocz dolne ciasto syropem
Krok 16:
Następnie posmaruj go kremem białkowym i posyp startą czekoladą
Krok 17:
Połóż drugą połowę biszkoptu na wierzchu. Na wierzch ułożyć krem białkowy, posypać startą czekoladą, udekorować wiśniami i kawałkami czekolady.
Krok 18:
Pozwól ciastu moczyć się przez 2 godziny i możesz delektować się deserem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g