ciasto biszkoptowe w powolnej kuchence

powolna kuchenka szybko i łatwo przygotuje ciasto na domowe święta. W multicookerze znacznie łatwiej jest przygotować biszkopt, więc jeśli chcesz traktować gości ciastem biszkopt, Multicooker jest opcją korzystną dla wszystkich. Najważniejsze jest prawidłowe przygotowanie ciasta, wlanie do cudownej patelni i robienie własnych rzeczy. Możesz wymyślić dowolny krem, odpowiedni krem maślany lub krem ze skondensowanym mlekiem lub bitą śmietaną. Moja wersja z kremem białkowym, od dzieciństwa uwielbiam połączenie czekolady, kremu białkowego i biszkoptu.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 9 % 6 g
węglowodany 81 % 54 g
299 kcal
IG: 6 / 2 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty biszkoptowe

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oddziel białka od żółtek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mikserem ubij białka na stabilne szczyty

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bez przerwy ubijaj, wprowadzaj cukier i cukier waniliowy w częściach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wprowadzamy żółtka pojedynczo i dalej ubijamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na koniec wprowadzamy mąkę w małych porcjach i przygotowujemy ciasto mikserem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj miskę wolnowaru olejem i wlej ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ustaw program & quot; Pieczenie, czas 1 godzina 10 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Niech Multicooker wykona program i wyciągnie gotowy biszkopt. Niech ostygnie

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gdy biszkopt ostygnie, przygotuj krem i impregnację.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Do kremu potrzebujesz białek, oddziel je od żółtek. Ubijemy białka, a żółtka przydadzą się do innych celów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ubij białka w kąpieli wodnej z cukrem pudrem. ubijaj do stabilnych szczytów

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Do impregnacji wymieszaj koniak z dowolnym syropem owocowym.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrój biszkopt na pół.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Namocz dolne ciasto syropem

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Następnie posmaruj go kremem białkowym i posyp startą czekoladą

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Połóż drugą połowę biszkoptu na wierzchu. Na wierzch ułożyć krem białkowy, posypać startą czekoladą, udekorować wiśniami i kawałkami czekolady.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Pozwól ciastu moczyć się przez 2 godziny i możesz delektować się deserem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy